Uterwei 7, 9284 XL Augustinusga

Historie




in 1929 is Alma Surhuizum zand- en grindhandel begonnen als familiebedrijf. Met 2 kippers werden alle bouwgrondstoffen getransporteerd naar de klant. Naast het transporteren van eigen grondstoffen, werden de kippers ook verhuurd. Zo heeft Alma Surhuizum een grote rol gespeeld in diverse grote projecten van verschillende aannemers. 






In 1989 was de Firma Alma surhuizum naast de zand- en grindhandel ook actief in het internationale transport. Door de grote vraag naar vrachtvervoerders werden er 2 combie's aangeschaft die geschikt waren voor internationaal transport. Omdat deze combie's vast in dienst waren voor De Bruin Surhuisterveen, zijn ze overgespoten in de vaste huiskleuren.








In 2002 werd de steenhandel Sierbestrating Blauforlaet overgenomen. Sierbestrating blauforlaet was gevestigd op de zelfde locatie. Sterker nog,.. beide bedrijven hadden de zelfde ingang.
Tot op heden worden deze bedrijven gerund door de 3de generatie. Samen met twee zonen (4de generatie) vormen ze een vast team die u van alle informatie en materialen voorziet.